Grafički studio je osnovan, sada već davne 1994 godine u Beogradu, pod nazivom "Atelje Minotaur". Kao mali lokalni studio sa 2 zaposlena i ograničenim tehničkim mogućnostima (gledajući iz današnje perspektive), studio je razvijao svoje poslovanje polako i postepeno, svakodnevno sticajući nova  iskustva i znanja u radu.

U početku, studio je pružao usluge kreativnog grafičkog dizajna, idejnih rešenja, kao i grafičke pripreme za štampu. Ubrzo je tim proširen, pa je ponuda obogaćena uslugom firmopisa, odnosno brendiranja, kako se ta usluga danas uglavnom naziva.

Od 1997 , studio je proširio svoje poslovanje i na usluge štampe. U početku je nuđena samo usluga sitoštampe i fleksi štampe, da bi, par godina kasnije, ponuda bila proširena na ofset štampu čime su zaokružene sve štamparske tehnike za ono vreme.
Sa daljim razvojom tehnologije, štamparija se opremila i digitalnom mašinom, katerima i ploterima, kao i opremom za štampu na velikom formatu.

Sa iskustvom od gotovo četvrt veka i više hiljada zadovoljnih klijenata, od 2013 godine, studio posluje u okviru kompanije PROREK doo, a vode ga dizajneri koji su ga i osnovali pre 23 godine...